Yiyecek ve İçecek Hizmetleri
Bu bölümden mezun olan öğrenciler herhangi bir işletmenin yiyecek içecek bölümlerinde çalışabilecek , hijyen ve sanitasyon bilgilerine ve yiyecek hazırlayıp uygun sunma becerisine sahip olurlar.
Mutfak araç gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun yiyecek üretimi yapma ve servise hazır hale getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Aşçılık mesleğinin yeterliliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler seçtikleri dalda kazandıkları yeterlilikler doğrultusunda; konaklama işletmelerinde, pastanelerde, kurum mutfaklarında, kafeterya ve restoranlarda, yemek fabrikalarında, fuar ve kongrelerde, hava alanlarında ve diğer ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde çalışabilirler.